020 730 8400 avekmet@avekmet.fi

Palo-, turva- ja savunsuojatuotteet

Olemme kokenut palo-, turva- ja savunsuojatuotteiden ammattilainen.

Virallisesti hyväksytyt ja erittäin vakaat palonsuojajärjestelmät tarjoavat monipuolisia käyttömahdollisuuksia. Meiltä saat tyyppihyväksytyt/tyyppihyväksyntä todistusten mukaiset sisäpalo-ovet ja liukuovet, CE- merkityt ulko-palo-ovet, palojulkisivut, savunsuojaovet ja murtosuojaovet – ja ikkunat.

Olemme myös nykyään erikoistuneet palonsuojaukseen. Meidän kautta saat myös erilaiset palonsuojatuotteet, erikoispalolasit ja järjestelmät.

Palo-ovet

Laadukkaat ja kustannustehokkaat alumiiniset sisäpalo-ovet EI30/EI60 tyyppihyväksyttyinä/tyyppihyväksyntätodistuksen mukaisina. 

Ulkopalo – ovet CE –merkittyinä EI30/EI60 luokkiin. Ulkopalo-ovien CE -merkintä on alkanut 1.11.2019 ja näin ollen tyyppihyväksynnät näiden osalta eivät ole enää voimassa. (CPR -todistukset ulkopalo-oville saatavana).

Palo –ovet saatavilla EI30 ja EI60 luokissa tyyppihyväksyttyinä. Paikallishyväksynnällä voimme valmistaa ovia jopa palonkestoluokkaan EI 90 asti.

Savunsulkuovet

Savunsulkuovet estävät kuumuutta ja savua pääsemästä ovesta läpi.

Paloliukuovet

Alumiiniset paloliukuovet saatavilla myös tyyppihyväksyntä todistuksen mukaisia EI30 luokkaan. Alumiiniset paloliukuovet voivat olla niin lasisia kuin umpinaisia. Oviin testatut liukuovikoneistot saatavilla asennettuina myös meidän kautta. 

Palojulkisivut ja -ikkunat

Valmistamme alumiinista palorakenteita kuten lasiseiniä ja ikkunoita paloluokkiin E30, EI30 ja EI60. Paikallishyväksynnällä olemme valmistaneet lasirakenteita palonkestoluokkaan EI 120 asti.

Palorakenteet eivät eroa ulkonäöllisesti tavallisista ikkuna- ja julkisivujärjestelmistä. Avautuvat paloikkunat CE -merkittyinä EI2 30 / EW 30 / E 30 ja EI2 60 / EW 60 / E 60 luokkiin.

Palojulkisivut kittisaumalla

Alumiiniset palojulkisivut kittisaumalasilla on uusin julkisivujärjestelmämme. CE -hyväksytty järjestelmä paloluokkiin EI30- ja EI60 asti. Profiilit, kittisaumalasi (Sg-lasi) ja tietyt palomassat on testattu yhteen. Tämä järjestelmä antaa arkkitehdeille ja suunnittelijoille paljon vaihtoehtoja toteuttaa nykyaikaista ja modernia julkisivusuunnittelua. Euroopassa jo todella yleiset kittisaumalasiseinät yleistyvät myös Suomessa tulevaisuudessa.

Pystypuitteettomat EI30/EI60 SG-sisäpalolasiseinät

Pystypuitteettomat  SG-sisäväliseinät eri variaatioilla. Testattu EI30 ja EI60 luokkaan ITB:SSÄ. 

Max lasimitat: leveys: 1,5 metriä leveänä (Korkeus max 3,6 m) ja 1,8 metriä leveänä (Korkeus max 3,0 m). Rajaton leveys sisäseinissä, ns. rajaton pituus kun lasit vierekkäin. Myös tyyppihyväksytyt alumiinipalo-lasiovet integroitavissa.

Palokatot

Saatavilla EI30 luokkaan 1k, 2k ja 3k lasituksena. Perusjulkisivun pysty- ja vaakaprofiileja käytetään valokaton kattopalkkeina ja orsina, jotka yhdistetään toisiinsa alumiiniristikkorakenteen muodostamiseksi.

Voidaan toteuttaa teräksestä- tai alumiinista.

Lasien maksimimitat seuraavasti:

Teräs: 2654 x 1174 mm
Alumiini: 2200 x 1200 mm

Palolasilattiat

Palolasilattiat valmistamme teräksestä. Lattiapalolasit testattu paloturvallisuusluokissa EI 30, EI 45 ja EI 60.

Maksimimitat lasille 2200 x 1650 mm.

Parvekkeen paloväliseinät

Parvekkeiden osastoivat paloluokitellut väliseinät. Saatavana kirkkaalla EI30 luokan lasilla ja EI30 satiinilasilla.

Savunpoistoluukut

Avekmet Oy on täyden palvelun savunpoistoluukkujen ja laitteiden toimittaja. Kauttamme saat myös erilaiset savunpoistoluukkujen huollot. Savunpoistoluukut ovat olennainen osa kiinteistön paloturvallisuutta. Tulipalotilanteessa ne poistavat ylimääräisen savun poistumistiloista.

CE-merkityt savunpoistoluukut

1.7.2013 voimaantullut rakennustuoteasetus toi CE -merkinnän pakolliseksi savunpoistoluukuille.
Merkintä edellyttää valmistajaa noudattamaan harmonisoitua tuotestandardia SFS-EN 12101-2 savunhallintajärjestelmät. Osa 2: Savunpoistoluukut.

Avekmet Oy valmistaa edellä mainitun standardin edellyttävällä tavalla CE-merkittyjä savunpoistoluukkuja. Luukut ovat tarkoitettu asennettavaksi seinään tai kattoon.

Luukkutyyppejä on kattavasti niin sisään- kuin ulospäin aukeavia sekä eri saranointityypeillä.

Luukkujen maksimikoot ovat jopa 3,57 m2 tai 200 kg sivusaranoidussa sisäänpäinaukeavassa luukussa.

Avekmet Oy toimittaa luukkuja avaajineen ja oheislaitteineen sekä tuotetoimituksina että paikoilleen asennettuina.

Sertifikaatti suoritustason pysyvyydestä

Standardi edellyttää tuotteen testaamista, jossa selvitetään savunpoistoluukun suoritustasot. Avekmet Oy on luonut tehtaansisäisen laadunvalvonta -järjestelmän. Sitä valvoo ja arvioi Eurofins, joka on myöntänyt Avekmet Oy:lle sertifikaatin suoritustason pysyvyydestä.

Kauttamme saatavilla myös savunpoistokeskukset toimitettuina

Tarjoamme myös kokonaispaketteja kattosavunpoistoluukkuineen. Kattosavunpoistoluukut ja järjestelmät kuuluvat valikoimaamme. Eurooppalaisten ja kansallisten standardien mukaiset turvalliset ja nykyaikaiset savunpoistoluukut, jotka saatavilla sekä valoa läpäisevinä että umpinaisina. Savunpoistoluukku voidaan asentaa seinään ja kattoon. Kysy tarjousta!

Meidän kauttamme saa myös SP-keskukset.

Mekaaniset savunpoistoluukut ja luukut

Tarjoamme erilaiset mekaaniset savunpoistoluukut, poistumistieluukut ja vaijeriluukut teräksestä ja alumiinista.

Palokatkot ja palonsuojaus

Kysy lisää palonsuojausjärjestelmistämme!

Murronsuojaovet ja -ikkunat

Rakenneosan antaman murtosuojan tunnistaa ns. RC -luokasta, joka myönnetään EN 1627 mukaisesti. Murtosuojatuotteita on saatavilla murtoluokasta RC 1 aina RC 4:än saakka. Olemme toteuttaneet jopa luodinsuojaikkunoita erikoiskohteisiin.

Haluatko lisää tietoa palo-, turva- ja savunsuojatuotteistamme?

Lähetä meille sähköpostia tai kirjoita viesti viereisellä lomakkeella – vastaamme mielellämme!

Avekmet Oy
Keskuvainionkatu 2
33720 Tampere
020 730 8400
avekmet@avekmet.fi

Avekmet Teräs
Hepolamminkatu 36
33720 Tampere
020 730 8400
teras@avekmet.fi

Avekmet Oy
Keskuvainionkatu 2
33720 Tampere
020 730 8400
avekmet@avekmet.fi

Avekmet Teräs
Hepolamminkatu 36
33720 Tampere
020 730 8400
teras@avekmet.fi