020 730 8400 avekmet@avekmet.fi

Savunpoistoluukut ja kattoikkunat

Avekmet Oy on täyden palvelun savunpoistoluukkujen ja laitteiden toimittaja. Kauttamme saat myös erilaiset savunpoistoluukkujen huollot. Savunpoistoluukut ovat olennainen osa kiinteistön paloturvallisuutta. Tulipalotilanteessa ne poistavat ylimääräisen savun poistumistiloista.

Vastaamme myös belgialaisen Skylux yrityksen tuotteiden myynnistä, asennuksesta, huolloista, suunnittelusta ja maahantuonnista Suomessa. 1954 perustettu Skylux on kansainvälinen toimija, jonka liikevaihto vuonna 2020 oli 80m€. Tuotteiden U-arvot ovat alhaiset, tuotteet ovat huippulaatuisia ja kilpailukykyisiä.

CE-merkityt savunpoistoluukut

1.7.2013 voimaantullut rakennustuoteasetus toi CE -merkinnän pakolliseksi savunpoistoluukuille. Merkintä edellyttää valmistajaa noudattamaan harmonisoitua tuotestandardia SFS-EN 12101-2 savunhallintajärjestelmät. Osa 2: Savunpoistoluukut.

Avekmet Oy valmistaa edellä mainitun standardin edellyttävällä tavalla CE-merkittyjä Schüco savunpoistoluukkuja. Luukut ovat tarkoitettu asennettavaksi seinään tai kattoon.

Luukkutyyppejä on kattavasti niin sisään- kuin ulospäin aukeavia sekä eri saranointityypeillä. Luukkujen maksimikoot ovat jopa 3,57 m2 tai 200 kg sivusaranoidussa sisäänpäinaukeavassa luukussa.

Avekmet Oy toimittaa luukkuja avaajineen ja oheislaitteineen sekä tuotetoimituksina että paikoilleen asennettuina.

Sertifikaatti suoritustason pysyvyydestä

Standardi edellyttää tuotteen testaamista, jossa selvitetään savunpoistoluukun suoritustasot. Avekmet Oy on luonut tehtaansisäisen laadunvalvonta -järjestelmän. Sitä valvoo ja arvioi Eurofins, joka on myöntänyt Avekmet Oy:lle sertifikaatin suoritustason pysyvyydestä.

Kauttamme saatavilla myös savunpoistokeskukset toimitettuina.

Mekaaniset savunpoistoluukut ja luukut

Tarjoamme erilaiset mekaaniset savunpoistoluukut, poistumistieluukut ja vaijeriluukut teräksestä ja alumiinista.

Vesikaton kulkuluukut/tarkastusluukut

Tämä käsikäyttöinen kattoikkuna avautuu helposti jopa 75 °. Ihanteellinen ratkaisu tasakattoihin tai kattoterasseille pääsyyn. Kattoikkuna on esiasennetulla jalustalla ja PVC-rungolla, joka tarjoaa nopean ja helpon asennuksen.

 

  • Esiasennettu jalusta PVC-kehyksellä
  • Jalusta saatavilla myös metallisena tai polyesterina.
  • Kaksi kaasujousta avaa kattoikkunan jopa 75 °
  • Nopea ja helppo asennus
  • Polykarbonaatti, akryyli tai Heatstop- kattokuvuilla
  • Saatavilla myös sähköisenä
  • Enimmäiskoot 1000 x 2000 mm
Skylux vesikaton kulkuluukku

Huolto

Savunpoistoluukkujen vuositarkastukset. Savunpoistoluukkujen tarkastus ja huolto tehdään aina lainsäädännön ja valmistajien edellyttämällä tavalla, ja toimenpiteistä laaditaan kirjallinen tarkastuspöytäkirja. Savunpoistoluukut on tarkistettava 1-2 kertaa vuodessa ja tilasta sekä savunpoistoluukkujen määrästä riippuen tietty osa niistä on samalla koelaukaistava.

Suosittelemme kiinteistön savunhallintalaitteistoille esimerkiksi viiden vuoden huoltosopimusta. Huollon ohjelmaan kuuluuvat mm. laitoksen toiminnan testaus, dokumentaation päivitys ajantasalle ja erilaisten perusparannusten tekeminen, jotka edesauttavat säännöllisen ja kustannustehokkaan huollon toteutuksen

Eurooppalaisen standardin EN 12101 (Smoke and heat control system) määrittelee savunhallinnan vaatimukset niin savunhallintalaitteille kuin asennuksillekin. Olennainen asia savunhallinnan käyttövarmuuden kannalta on säännöllinen huolto.

Kysy lisää!

Haluatko lisää tietoa savunpoistoluukuistamme?

Lähetä meille sähköpostia tai kirjoita viesti viereisellä lomakkeella – vastaamme mielellämme!

Avekmet Oy
Keskuvainionkatu 2
33720 Tampere
020 730 8400
avekmet@avekmet.fi

Avekmet Teräs
Hepolamminkatu 36
33720 Tampere
020 730 8400
teras@avekmet.fi

Avekmet Oy
Keskuvainionkatu 2
33720 Tampere
020 730 8400
avekmet@avekmet.fi

Avekmet Teräs
Hepolamminkatu 36
33720 Tampere
020 730 8400
teras@avekmet.fi